Autosport

Autosport

Eind jaren 70 begin 1980 was Piet Dam bekend van de Avro’s Rallycross wat ieder weekend werd uitgezonden op tv De toen door het spijkerbroeken merk Levis’s en later HAK Pijpleidingen gesponsorde BMW, reed Piet Dam zowel Nationaal als Internationaal. Half jaren 80 had Piet Dam zelf zijn vierwiel aangedreven BMW gemaakt zonder fabriekssteun en weer wat later z’n eigen turbo, aangezien die tijd de groep B wagens hun intrede deden. Eind jaren 80 heeft Piet Dam gekozen voor het gladde asfalt, ook dit met een BMW die geprepareed was door BMW Motorsport.

BMW Motorsport Duitsland had Piet Dam zijn successen ook gemerkt (6 X Nederlands Kampioen en 2 X Vice Europees kampioen). Hierdoor heeft Piet Dam 4 jaar achter elkaar de BMW Motorsport Bokaal ontvangen van de grote bazen van BMW, 2 keer heeft hij hem samen met F1 coureur Nikki Lauda gewonnen. Piet Dam heeft ook de 1ste BMW 325ix uitvoerig getest op de hei en duinen, dat tezamen met een Leopard tanker voor een promotie film van BMW Nederland.

In 1990 is Piet Dam gestop met de actieve autosport en heeft zichzelf gericht op de zaak. Later is de zoon (Andy) van Piet Dam ook in de racewereld terrecht gekomen, en heeft de ervaring van Piet Dam hem op weg geholpen. Wat begon met karten op Nationaal niveau met een schakelkart 125cc, waar Andy in een korte tijd veel geleerd heeft en ook de nodige successen heeft geboekt, ging het al heel snel richting het circuit van Zandvoort. Daar waar hij de nodige ervaring opdeed in een BMW E30, is hedendaags een BMW M4 GT4