Werkzaamheden

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u beschadigde velgen? Een klein deukje, krassen of aanslag? Met onze expertise, vernieuwde technieken en apparatuur, krijgen wij uw velg (en) weer kaarsrecht!

Kromme velg

Het is erg vervelend als u met uw mooie velgen over iets heen rijdt. Het komt vaker voor dan u denkt. Jaarlijks hebben wij zo’n 3500 velgen die gericht moeten worden, omdat ze krom zijn. Een speciaal apparaat, dat door ons bedrijf is ontworpen, krijgt iedere kromme velg weer recht tot een paar tiende mm. Na deze behandeling bent u af van het getril en gehobbel.

Stoeprandschade

 

Stoeprandschade gelakte velg:
Het is ook mogelijk om alleen stoeprandschade weg te werken. Deze manier is de goedkoopste manier om velgen weer netjes te krijgen, aangezien de meeste schade altijd op de rand zit. Als eerste maken wij de velgen goed schoon, kijken we of er geen kromme velgen bij zitten. Vervolgens draaien we de randjes met een draaibank af of lassen de randjes op. Vervolgens spuiten we alleen de randjes bij met natlak en een blanke lak.

Stoeprandschade gepolijste/afgedraaide rand
Heeft u schade aan uw gepolijste/afgedraaide velgen, dan kunnen wij dat repareren met onze high-tech computer gestuurde draaibank uit de VS. Deze computer gestuurde draaibank (CNC) kan uw beschadigde wiel weer zo goed als nieuw krijgen.

Vaak zijn de spaken van de velgen niet recht, maar zit er een bolling of holling in. Met onze CNC draaibank is dat geen probleem! Bij schade lassen we de randen en/of beschadigingen op en vervolgens programmeren wij de CNC draaibank.

De CNC draaibank zal een aantal programma’s afwerken en uiteindelijk is uw velg weer helemaal netjes Vervolgens zetten wij er een blanke poedercoating op, voor de mooie gladde afwerking en bescherming.

Renoveren velgen – poedercoaten – spuiten:

Uw velgen weer in de staat zoals in de showroom hebben gestaan, na meer dan 26 jaar ervaring weten wij hoe dat opnieuw mogelijk is. Poedercoaten kan in alle RAL kleuren en in verschillende kleuren zilver metallic, zwart, matzwart ,wit, goud, antraciet en bronze. Natlak kan iedere gewenste kleur (nummer) zijn.

In de volgende stappen leggen wij u uit hoe dat is zijn werk gaat:

 1. Uw velgen worden gecontroleerd of er geen deuken in zitten, is dit wel het geval kunnen we vooraf dit nog verhelpen.
 2. Uw velgen worden gestraald, hierdoor zijn al de oude verf/lak resten verwijderd en zal er een goede hechting zijn voor de poedercoating.
 3. De velgen worden nu gecontroleerd op evt stoeprandschade’s en/of beschadigingen, als dit het geval is worden de plekjes opgelast en glad gemaakt.
 4. Uw velgen worden nu gepoedercoat en vervolgens behandeld met de gekozen poedercoat kleur.
 5. Of u kiest ervoor om een originele lak kleur te nemen zoals fabrieksaf.
  De laatste coating die erover gaat is een blanke poedercoat, hierdoor krijgt uw velg een mooie glans en zijn ze voor lange tijd beschermd, tegen verschillende invloeden van buitenaf.

Velg aanpassingen

Bij ons is het mogelijk om kleine aanpassingen te doen aan velgen zoals:

 • ET waarde aanpassen
 • Centergat – Naafgat aanpassen
 • Steek aanpassen – Verstevigen d.m.v stalen bussen
 • Lassen van een scheur

Het komt wel eens voor dat een velg een scheur heeft. Dit kunnen wij lassen en verder afwerken. Let wel op dat we geen garantie kunnen geven na het lassen en er is zelfs tegenwoordig de mogelijkheid dat de keurmeester bij de APK uw velg afkeurt.

Polijsten – Hoogglans verdichten

Hoogglans verdichten is een proces waarmee we de oppervlakte van velgen/onderdelen zodanig bewerken, dat er uiteindelijk een mooie natuurlijke glans ontstaat en het materiaal spiegelglad wordt.
Waarom kiezen voor hoogglans verdichten?

 • intensieve glans
 • oxidatievrij
 • gemakkelijk in onderhoud
 • geen oppervlaktevervorming
 • geen polijststrepen

Het eindresultaat is wel afhankelijk van de kwaliteit van het de velgen/onderdelen.